Flaskekid

2017 blev det år vi fik 2 flaskekid. 

Det skal selvfølgelig skrives ned.. 

 Kid skal have råmælk inden for de første 6 levetimer – jo hurtigere jo bedre. Det er en god ide at have Rå-mælk i fryseren. Har man ikke mulighed for at malke geden selv og give råmælken, så kontakt en m3 status gedefarm og hør om de evt har noget man kan købe..

Et slapt kid skal kiddet have råmælk i maven, før du begynder at varme det op. Kan det ikke selv sutte, kan det være nødvendig med en sonde. 

Dette er kun vejledende. Kiddet skal selvfølgelig have hvad det kan drikke. 

De første 24 timer skal kiddet ha 30-50 ml råmælk hver 4. time.

2. til 4. dag: 60-100 ml mælk hver 4.- 6. time.

5. til 14. dag: 2 dl mælk 3 gange i døgnet. Gradvist stigende over ugerne

3. til 4. uge: 4-5 dl mælk 2 gange i døgnet.

4. uge og op  til 10-12 uger, skal de have 6 dl mælk 2 gange i døgnet.

Kiddene skal have adgang til fint hø og halm fra starten og gerne et kidskjul med kalvefoder fra 3-4 ugers alderen.  

Selvfølgelig, skal kiddet have det den kan drikke. Lad være med at køre slavisk efter det overstående. Det er ikke sjovt at stå med et sulten kid. Den skriger til den får noget at æde. 

Flaskekid bliver meget kontaktsøgende og meget glad og afhængig af sit menneske. For at kiddet ikke bliver afhænig af 1 person, så skift med at give kiddet flaske. Så vil den nemmere kunne vendes fra flasken og vende tilbage til flokken. 

Jeg ved godt at mange bliver rådet til at lade kiddene blive i folden, men det har jeg ikke en god erfaring med. Den første nat døde det ene kid for os, da de blev smidt ud af huset af de voksne. 

De voksne Boer geder som vi har, kan være nogle rigtig bitches. De stanger de små der ikke er deres egne.

Derfor tog vi dem ind i huset.

Kid bruger tiden, når de ikke får mad, på at sove, i starten når de vokser op.  Efterhånden som de vokser op, begynder de at lege og hoppe og kravle op på atl muligt. 

Herhjemme fik de ble på. Åhh de tisser altså bare meget. Så ble på og et par bukser på så det kan holde bleen på plads.   Og jo det ser bare noget såååå sødt ud..