Vaskebjørne

Vi har i dag ikke vaskebjørne mere..  Det er heldigvis blevet ulovligt at holde dem som kæledyr 


Jeg vil ikke begynde at fortælle en masse praktiske ting om vaskebjørnen. Det står så mange steder.
Grunden til jeg har vaskebjørne er ikke som de fleste, som kæledyr. Jeg har modtaget de to jeg har fra Dyrenes Beskyttelse, og har dem udelukkende for at give dem et trykt hjem i den tid de nu har.
Det var igennem en plejefamilie fra
www.hittekilling.dk jeg fandt ud af at de skulle have et nyt hjem hurtigst mulig. Jeg ringede til Farstrup vildplejestation som havde dem, og vi fik en rigtig god snak og blev enige om at de skulle herud til mig.
Jeg har inden da læst meget om pasning af disse utrolige kloge dyr  og om hva de kræver. De kræver rigtig meget aktivering ellers kommer de til at kede sig. En vaskebjørn er stadig et vild dyr og de er længe om at blive tamme. De er meget stærke og kan hvis de vil forsage stor skade på dig ved frks bid.
De to jeg modtog var meget forsigtige men fuld af gå på mod og meget nysgerrige og undersøgte deres nye hjem grundig. 
Jeg foder med  hundefoder som grundfoder derud over får de frugt, nødder, tørret frugter, friske fisk, tørret bacon, snegle, muslinger . ja de spiser faktis alt. Det er sjovt at se at disse dyr har meget forskellige syn på hva der smager godt. Snehvid er glad for alt det der knaser og rosenrød er mere til det bløde og lækre.
Det tager ca en time hver dag at fodre dem, fordi alt deres mad skal gemmes så de ikan bruge tid på at rode rundt og lede efter der. Ellers kommer de til at kede sig, og det er jo ikke meningen. Det er lige fra papkasser til toiletruller og aktivitetsbolde jeg bruger. Og de er jo meget glade for vand så klart at der bruger vi en del tid på at de kan finde føde i og omkring vandet.

Klik på bogen for at vende sider.

Kommentarer

09.10.2016 22:59

Maria

Har du dem stadig til salg ?

10.10.2016 11:09

Tina

Hvad har jeg stadig til salg.