Håndtamme fugle

Jeg vil fortælle om hvordan det er at leve med en håndtam fugl. Her er det sådan set uanset om du har en Rosa kakadue, som vores Thilde eller om du en Ara eller nogen anden fugl.

Har man først sagt A, må man også forholde sig til B. Så INDEN du går ud og køber en håndtam gøje så tag lige og sæt dig ind i fuglen. En fugl er ikke "bare" en fugl. Hver fugleart har deres egne forskellige ting og personligheder som du skal tage med i dine overvejelser. 

Hvem vil ikke gerne eje en stor flot smuk Ara. Men der er bare alt for mange der ikke sætter sig ordentlig ind i hvad det egentlig kræver. Jeg mener man anskaffer sig jo heller ikke et barn uden man lige snakker om det først. Vel! 

At leve med en tam gøje er som at have et spædbarn 24/7 for ikke at snakke om de fugleklatter man skal fjerne i hverdagen. Nu er det den Rosa kakadue og Blåpandet amazone jeg skriver ud fra, og nogen fugle kan fra hel ung af lære at de skal gå på pinden inden de skal klatte. 

En tam gøje, især en håndopmadet, er meget afhængig af sine mennesker, igen det er et barn i fjerdragt. 

Tamme fugle er meget sociale og mange af dem fortrækker at spise sammen med Dig. De ynder ikke at spise alene, det er der nu ikke mange fugle der gør. 

Thilde og jeg deler min morgenmad. Havregryn med rosiner, hun tager selv og hundene sidder pænt og venter på de får den sidste skefuld. 

Thilde er en kærlig pige.  Hun er desværre bare vant til, fra tidligere ejer at få sin vilje. Så hun har en del dårlige vaner som vi forsøger at bryde. Hun napper. Alt hvad der hedder små sår, modemærker og hvad hun ellers mener ser spændende ud. Så længe det er på bar hud.. 

Inden du går ud og køber en håndopmadet tam fugl. Så TÆNK dig godt om. Har du en hverdag der kan tilpasses en tam gøje. Hvis ikke så vælg et par flotte voliere fugle.                                                    

Dem har jeg også nogen af og dem nyder vi rigtig meget også. 

Har du en håndtam fugl og den er alene fugl er det utrolig vigtig at du aktivere den hverdag. Har du ikke tiden til det så gør dun fugl en tjeneste og find en makker til den. fugle er flokdyr og det er synd at have en fugl til at sidde alene og kigge ud mellem tremmerne.. 

Kommentarer

19.08.2021 10:53

Henriette

Hejsa

Har du Rosa Kakadue unger til salg? 😊
Mvh Henriette

08.10.2018 14:58

Gitte Knudsen

Hej har du nogen Alexander unger til salg gerne en Han og i blå evt.

19.10.2018 08:27

THJ

Nej jeg har ingen unger fået i år..