Gadehund i hjemmet

Hvordan er det at få en gadehund i sit hjem.

Der er en del man skal være klar over når man invitere en gadehund ind i sit hjem. Man gør hunden en kæmpe tjeneste bare ved at åbne sit hjem, men man er også nød til at være klar over at en gadehund er ikke en opdrættet hund og man skal være forberedt på at der skal arbejdes en del med denne hund. 
Hvad har hunden oplevet i sit gadehunde liv. Har den haft et nemt liv. Nej det har den ikke. Den har skulle kæmpe for sit eget liv og for at få mad. Gadehunde har ikke en madskål der bliver fyldt 2 gange om dagen eller en blød seng at sove i eller en varm brændeovn om vinteren. 
Lige modsat faktisk. En gadehund skal være heldig hvis den får noget at spise hver dag, den har ikke en blød seng, men en bunke jord hvis den da ikke lige bliver sparket væk. Om vinteren skal den være heldig hvis den overlever. 
Man kan ikke regne med at gadehunden er renlig. Hvem har skulle lære den det? Man skal regne med at den er sulten hele tiden, gadehunde æder når der er mad og sover når der ikke er noget. 
Prøv at sætte jer i gadehundens sted. 
Ja de kommer fra et shelter, her bor de i hundegårde og får mad 2 gange daglig. Der er mange hunde på et shelter og den daglige omsorg er mest i form af mad og vand og tag over hovedet. På nogen shelters kommer alle hunde ind i huset, for at få en fornemmelse for hvordan det er. Men det er langt fra alle der har denne mulighed. Men de få steder der har det er der varme og kærlighed. Hundene ser og lære hvordan man fungere i et hus.. Men dette betyder ikke de har lært alt. 

Man skal tænke på at hunden bliver taget ind fra gaden hvor den har kæmpet for sit liv til en madskål der er fyldt 2 gange i døgnet, der er varme i brændeovnen og en madras på gulvet man må ligge på. Nogen hunde er såå taknemmelige at de glemmer alt om gaden og synes det er sååå fantastisk at de på en gang bliver en glad og næsten renlig hund. Andre har været udsat for spark og tæsk og mishandling og har svært ved at affinde sig som, hvad vi ser som en rigtig hund. De viser frygt for enkelte mennesker, nogen er bange for alle mænd andre skider over det hele, fordi de er bange for at vi mennesker ikke kan finde dem og glemmer dem. 
En hund skider ikke på gulvet for at genere dig. Den skider på gulvet så den er sikker på at du kan lugte dig frem til hvor den befinder sig henne. Lige som tæven der æder sin afføring fordi den er bange for at nogen skal finde dens hvalpe. De sletter alle spor efter sig. Husk det næste gang du skælder din hund ud fordi den har skidt på gulvet mens du ikke var hjemme. 
Nogen gadehunde har for vane at æde alt. 
Det kan være bark, sten, jord, plastik ja hvad den nu finder. Husk på at den måske har været nød til det i sit Gadehundeliv, for at føle sig mæt. 
Det er en rigtig god ide at tilsætte maden nogle urter og mineraler. Det vil en gadehund være i underskud af. Også selvom den måske har stået på shelteret i 6 mdr eller mere. 

En gadehund er fra naturens side utrolig klog. Den er vant til at finde løsninger for at overleve som vores opdrættet hunde aldrig har været udsat for. De kan hoppe utrolig højt, jeg har set en lille hund i Serbiens gader hoppe op i en container for at få mad. Det ville en opdrættet aldrig forsøge på da den aldrig har haft behovet for at lede efter maden på samme måde. Hvis de kommer ud hvor de kan løbe kommer gadehunden op i dem igen og det kan være smadder svært at kalden den til sig igen. Så lad være med at slippe den løs med mindre du er 100% sikker på den kommer igen. 
Lad mig give et eksempel på deres klogskab. 
En plejehund jeg har haft. Lad os kalde hende Bolette. Jeg er plejemor for mange forskellige dyr, mens Bolette boede hos mig havde jeg små killinger på 3 uger. De var i en taske de første par uger. Killinger på den alder, æder, skider, og sover. I min stue har jeg en babyvugge som kattene bruger. Deri stod tasken med killingerne, så kunne de ikke komme galt afsted. Falde ned af bord eller stol. Jeg står i køkkenet og er ved at lave mad. Lige pludselig er der en af killingerne der skriger. Jeg skynder mig ind, og der står Bolette nok så stolt med en killing i munden. Hun får af vide at det må man helst ikke, tænker jeg nok ikke fik lukket tasken ordentlig og killingen er kravlet ud og faldet ned. Tjekker den er okay og går ud i køkkenet igen. Få minutter senere er den gal igen, HMMM 3. Gang ser min datter, Bolette kravle op i sofaen, videre over i vuggen og lyne tasken op og vil tage killingen med sig. Altså den var ikke faldet ned, men Bolette synes de ville have det bedre hos hende. Her har hun været hos os i 8 dage.. 
En anden plejehund, fandt ud af hvordan man springer i mellem strømtråden og fast hegn, uden at få strøm, og ud over markerne. 
Gadehunde er vant til at finde løsninger for at kunne overleve. 
De bruger deres hjerne enorm meget. 
Dette vil jeg mene er enorm vigtig at fortsætte med at bruge. Lad dem bruge deres hjerner og lav mental træning med dem. Du vil få en super ballanceret hund og den vil være glad og lydig. 
Det er ikke bare sådan at køre en gadehund træt, her er den mentale træning vigtig i mine øjne. Det mener jeg nu om alle dyr, mental træning er godt for os alle. 
Det man skal huske er at tålmodighed er nøglen til alt. 

Hundene vil aldrig gøre noget for at få skæld ud med vilje.

SÅ forventer du at få en afrettet og renlig og lydig hund, uden skeletter i skabet skal du IKKE vælge en Gadehund. 

 

Kommentarer

22.05.2022 22:23

michael petersen

wow det er rigtig god info har lige kontakte bente fra shelteret i serbien for at få en hund fra dem da jeg passer en gadehund fra grækenland hverdag så denne side var rigtig god info tak

23.05.2022 09:26

Tina Nielsen

Tak skal du have.

30.11.2020 17:08

Anne Groth

Hej Tina. Dejligt med en side om gadehunde/internathunde.