Serbien

Der findes en del gadehundeforeninger i Danmark. 

Jeg fortrækker at hjælpe selve Shelteret i dereg eget land. Danmark har mange hunde på internater der har brug for hjælp og nye hjem. 

Det shelter vi hjælper drives af en fantastisk kvinde ved navn Zvezdana. Hun arbejder fra tidlig morgen til sen aften HVER dag for at hjælpe gadehundene i hendes område. 

I Serbien er der rigtig mange gadehunde. De lever for lud og kold vand, mange bliver sparket til og kørt over, hvor de så ligger i vejkanten og dør langsomt. Her hjælper Zvezdana så godt hun kan, men pengene er små. Meget små. Vi hjælper så meget vi kan og især om vinteren er det slemt, da varmeregningerne er høje og hun vil gerne at alle hunde kan komme ind i varmen. Det er meget koldt i serbien om vinteren og vandet i huset har det med at fryse. Så der henter hun vand ved byens kilde nede ved byen. Ja her går hun med dunke op og ned for at sørge for der er vand til hundene. Vi snakker 80 til 100 liter om dagen. Det er hård kost, men hun gør det for hundene. 

Zvezdana er en fantastisk kvinde og hun er et vidunder til at få de her hunde ind og rette op og gjort til dejlige familiehunde. Alle hundene bliver neutraliseret, vaccineret og tjekket for diverse sygdomme. De kommer først fra hende når hun mener de er klar til at flytte ind i en familie. Hun har sine tilladelser og exportaftaler i orden. 

På billedet ser du Zvezdana der har taget en lille frysende tæve ind. Knuden på maven er en kæmpe kræftknude. Hunden har det godt i dag og har fået en ny familie. 

Vil du hjælpe os med at hjælpe Zvezdana kan man gøre det ved at kontakte os på mail. feldborg.nielsen@gmail.com