Rosa Kakadue

Rosa kakadue

Den rosa kakadue er en utrolig smuk lille papegøje, med en stor personlighed.  

I fangenskab er den populær, dog er der eksportforbud på rosa kakaduer, Hvilket gør at den den er mere og mere sjælden blandt opdrættere.Hvilket også gør at det er en fugl der ligger i den dyre ende.

Fuglen er ca. 35 cm lang og vejer 300-400 g. Rundt om øjnene er den rosa kakadue bar, som kan være henholdsvis mørkerød, eller grå – dette, alt efter hvilken underart der er tale om.

Der er ingen tydelig kønsforskel, men hannens iris er som regel sort, mens hunnens kan være ligefra rødbrun til kraftig rød. Dette kan først ses når den er kønsmoden som 2-3 årig.

Men vil du være helt sikker så skal du kønsteste dine fugle. 

En Rosa kakadue kan blive op til 50 år. Nogle kakaduearter kan blive op til 90 år. Så tænk dig GODT om inden du anskaffer dig en gøje. 

Den rosa kakadue har, ligesom andre arter af kakaduer, meget fjerstøv. Dette har meget at sige i dagligdagen, da det kræver flere udluftninger end almindeligt.

Så er du ikke meget for støv skal du vælge en anden slags fugl.  

På trods af størrelsen af fuglen kan den bide meget hårdt. Af natur er fuglen kendt for at bruge sit næb meget mere end andre arter. Dette kan hurtigt udvikle sig til groft bideri, hvis ikke det stoppes. Så opdragelse, opdragelse, opdragelse.

Den har et meget skingert skrig, og udbryder en række skarpe skrig hvis den bliver skræmt.

Rosa kakaduer bør holdes i forholdsvis store bure (eller volierer), med hyppig adgang til daglig flyvning. Fuglene er meget nysgerrige og legesyge, så de skal beskæftiges dagligt, for ikke at gå hen og blive skrigere eller få dårlige vaner, som fjer plukning og bideri. 

Den Rosa kakadue er meget populær, da den ikke tilknytter sig ét bestemt menneske, men er glad for at have kontakt til flere forskellige. Dette gør den også til en god familiefugl. 

Rosa kakaduer har nemt ved at tage på, og risikerer, hvis deres kost er for fed og motionen for sjælden, at få lipomer, fedttumorer, Tumorene dannes ofte ved gattet, hvor de kan vokse sig ret store. Sørg for at dine kakaduer får en god men fedtfattig kost og godt med motion og udfordringer. 
Rosa kakaduer lægger 2-5 æg, som udruges af begge fugle i løbet af 25 dage. Ungerne er klar til at forlader reden ca. 8 uger senere..

Fuglen er kønsmoden når den er små 3 år gammel. Her kan de så nogenlunde kønsbestemmes udfra deres iris’ farve.

Rosa kakaduer er ofte meget nemme at få til at yngle i fangenskab.

Fodret består af en god pellets, grøntsager og lidt frugt. 

 

Af underarter findes der.
Eolophus roseicapillus (østlige)
Eolophus assimilis (vestlige)
Eolophus kuhli (nordlige)

Kommentarer

12.03.2021 16:27

Mia

Hej, jeg vil virkelig gerne have en Rosa kakadue, har du nogle til salg eller på vej? :)

29.04.2020 16:41

Joan Anya Svendsen

Håndmader en lille han, fordi han blev angrebet af sin Far😪

19.05.2020 10:51

Tina Nielsen

Jeg har simpelthen ikke set din kommentar. Det beklager jeg.
Et vægtskema kan jeg ikke give dig. Men når man oplader fugleunger, hvilket er svært, skal de tage en vægt på i døgnet der hedder 10 %

29.04.2020 16:38

Joan Anya Svendsen

Nogle der har et vægtskema på Rosa Kakadueunger
Fra første dag, til ca 6måneder??

16.05.2019 19:28

Johnny Thomsen

Tak for en god hjemmeside. Jeg venter selv på en Rosa kakkadue som ikke er udruget endnu. Venlig hilsen Johnny thomsen

19.05.2019 18:22

Tina

Tak for det. 💝
En Rosa er en fantastisk fugl.